П`ятниця, 26.04.2024, 09:00
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 

Яворівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Головна » 2014 » Січень » 19 » Інтегрований урок із світової та української літератури
20:03
Інтегрований урок із світової та української літератури


                    

                     Інтегрований урок із світової 

                    та української літератури

 Незвичайний урок відбувся у 8 класі Яворівської ЗОШ інтегрований урок із світової та української літератури, урок – дослідження, урок позакласного читання, проведений вчителями Дмитренко Т.В. та Радзивіл Т.В.

   Тема : « Європейська культура , діалог культур. Українські мандрівні спудеї й ваганти Заходу »

Урок захопив і учнів , і присутніх насиченим і цікавим літературним матеріалом про українських мандрівників студентів, дяків , вагантів Заходу, мультимедійними презентаціями із теми , повідомленнями учнів.

   Вчитель світової літератури  Дмитренко Т.В. здійснила величезну підготовчу роботу – створила електронну презентацію , підготувала та роздрукувала міні – підручники для кожного учня.

                       

 Символом уроку була Сова – символ мудрості та досвіду. Учителі провели асоціації з тим , що урок допоможе кожному учневі засвоїти мудрість та досвід української та світової літератур.

   Впродовж уроку учні виступали із доповідями, працювали з міні-підручниками за темою « Вертеп», складали тези про особливості поезії українських мандрівних дяків , особливості поезії вагантів, за допомогою методу  «Кола Вена»  встановлювали спільне та відмінне у їх творчості. Впродовж усього уроку звучали поетичні рядки творів вагантів , «Безтурботна пісня», «Бідний студент», «Вірші про школярські успіхи в науці». Звичайно ж , прозвучав і міжнародний гімн студентів  «Гаудеамус» та сучасний гімн –«Во французской стороне».

    Всім учням надзвичайно сподобалося електронна презентація  «Українські народні музичні інструменти» із зображенням його , короткою розповіддю та навіть звучанням.

   Літературний розвиток розглядався у зв’язку із історичним процесом, тому на уроці мали місце міжпредметні зв’язки із історією України, всесвітньою історією , музикою ,мистецтвознавством.

   Урок  проведено на високому методичному рівні , із врахуванням всіх методичних вимог до традиційних та інноваційних уроків : робота із епіграфом, словникова робота, визначення настрою учнів на початку та вкінці уроку , звернення вчителів та побажання на майбутнє : пом’якшити серце ,просвітити розум, наполегливості, у майбутньому стати гарними студентами , оцінюваннями навчальних досягнень учнів. 

 

               Директор школи                                Токарчук О.А.

Переглядів: 673 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: