Четвер, 28.03.2024, 10:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 

Яворівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Головна » 2017 » Січень » 30 » ТИЖДЕНЬ НАРОДОЗНАВСТВА
20:33
ТИЖДЕНЬ НАРОДОЗНАВСТВА

          З метою продовження виховної роботи по відродженню національної культури, піднесення світоглядної свідомості учнів, формування у вихованців національної свідомості та інтересу до вивчення історії та культурної спадщини рідного краю, розвитку творчих здібностей учнів молоді, ознайомлення з культурними традиціями, фольклором українського народу, у школі з 28 листопада по 2 грудня вчителем початкових класів Шевчук Майєю Сергіївною у 2 класі було проведено тиждень народознавства   «Наша рідна Україна - наше щастя і наш рай».                               

Протягом тижня в школі було проведено наступні заходи:

        У понеділок, 28 листопада, була проведена виховна година «Козацька слава», що сприяла поглибленому знайомству з козацькими постатями, які залишили помітний слід в нашій історії. Діти готували багато цікавої інформації про життя козаків на території Запорозької Січі. Виховна година сприяла вихованню почуття гордості за своє коріння.

             

У вівторок у 2 класі відбулося два заходи:

відкриття куточка «Народні символи України». У куточку представлено різноманітні вироби дітей: ляльки-мотанки, мішечки щастя, тарілочки з Петриківським розписом, підкови, вінички, писанки.

                  

конкурс малюнків «Ми козацького роду»

                        

        У середу, 30 листопада відбулася презентація проекту «Скарби українського народу». Діти презентували результати своєї праці над альбомом фольклорного багатства українського народу: пісні, мирилки, дражнили, скоромовки, загадки, казки і т.д.

       У четвер Майя Сергіївна подала відкритий урок трудового навчання «Обереги українського народу», під час якого діти працювали над виготовленням оберегів з природних матеріалів. Урок сприяв поглибленому вивченню рослинної символіки та кольористики рідного народу.

           

       Як підсумок тижня народознавства у 2 класі було проведено виховний захід «Колоскова мелодія», що сприяв вихованню шанобливого ставлення до хліборобської праці. Діти співали народні пісні про хліб, підготували інсценізацію казки «Колосок», змагалися у кращому знанні прислів’їв та приказок про хліб.

Після заходу було підведено підсумки тижня народознавства.

Автор матеріалу М.С.Шевчук

Переглядів: 1896 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: