Вівторок, 19.03.2024, 09:41
Вітаю Вас Гість | RSS
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні сайти
 
 
 
 
 
 
 

Яворівська ЗОШ І-ІІ ступенів

Головна » 2013 » Листопад » 19 » Семінар з німецької мови
04:28
Семінар з німецької мови

Семінар з німецької мови



17 жовтня 2013 року на базі школи відбувся районний семінар-практикум із німецької мови «Формування соціолінгвістичної компетентності учнів на уроках німецької мови в  умовах модернізації освітньої галузі.»

         На семінар прибули вчителі із всього району. Вони ознайомилися із теоретичним матеріалом за даною темою, розробленим кафедрою німецької мови Житомирського ОІППО. Після цього присутні побачили практичне застосування принципів формування соціолінгвістичної компетентності  на уроках у 2 класі, 8 класі та позакласному заході.

          У 2 класі Радзивіл Т.В. та учні працювали над темою «Ми граємося». Це був урок узагальнення та систематизації вивченого. На уроці було використано багато яскравої зображувальної наочності, що відповідає віковим психологічним особливостям учнів. Використовуючи цю наочність, учні малювали, розфарбовували, вирізали та розповідали про іграшки. Завдання у ігровій, інтерактивній формі сприяли розвитку графічних навичок письма, читання, аудіювання, говоріння. Ці види мовленнєвої діяльності логічно та системно доповнювали один одного, сприяли формуванню загально навчальних  компетенцій:  представлення результатів діяльності, вміння обирати та вживати відповідні до ситуації спілкування фрази та вирази, співпрацювати один із одним.

         Урок у 8 класі «Шкільні системи Німеччини та України, їх аналіз» був проведений у формі змагання між групами за проблемами «Яка шкільна система подобається більше, чому.» Урок пройшов відповідно до основних методичних вимог: фонетична-хвилинка, аналіз слайдів – презентації, дискусії до проблемної ситуації, аудіювання за автентичним матеріалом німецькомовного видавництва Langeschein.

         У ході семінару був проведений інтегрований виховний захід із німецької та англійської мов «Восени. Чудова природа різних пір року». Виступи учнів супроводжувалися відео презентацією та піснями, що сприяло естетичному та екологічному вихованню учнів. Відео презентації до семінару та пісенний супровід відбувся завдяки допомозі Дмитренко Т.В.

         Учасники семінару за круглим столом під керівництвом методиста Костюк Катерини Миколаївни обговорили результати семінару, основні методичні інновації та практичні рекомендації щодо діяльності вчителів німецької мови.






Переглядів: 687 | Додав: Igor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: